Project Hayes, Music Box Car Park, United Kingdom

424 parking bays

50046-024Zuschnitt-920px

 

We successfully delivered a Multi Storey Staff Car Park designed by Studio Egret West for Purplex LLP in Hayes. The facility features 7 parking levels and provides a total of 424 parking bays. Located at The Old Vinyl Factory site the decked car park provides the primary car parking for the offices and is part of the Old Vinyl Factory development, which is being given new life after a rich history in the production of Gramophones, typewriters and vinyl records during WWII.

HUBER managed all parts of the work from site setup and construction phase logistics to groundworks and naturally included all parts of the multi storey car park itself. The car park was constructed on piled foundations, with the raised decks of pre-cast concrete floor units laid as composite floors onto a steel frame. The steel frame structure has seven floors of which the ground floor is block-paved and the remaining six floors are in-situ reinforced concrete floors cast onto metal liner sheets. Attached to the carpark structure there are two precast concrete staircases with steel structure stairs, which are external spiral stairs whose texture is forming waves.

Architectural façade with historical Beatles fan motif

The external elevations of the structure consist of two types of cladding. The car park superstructure is clad in steel perforated panels. On the western elevation, the perforation has a pattern with different diameter holes to form the famous image of the screaming girls at a Beatles concert. The steel staircases are clad in metal wavy sheets to match the pattern on the precast cores and have the same colour as the metal liner sheets of the carpark structure.

The car park has its own substation integrated into the building and supports 96 vehicle charging points.